Blogg "Med varsam hand"- hantverk av Gunilla

Om bloggen:

Här finns utrymme för skaparglädje, kreativitet och återanvändning blandat med design och nytänk!

TILLBAKA TILL STARTSIDA WEBBPLATS!

TILL facebooksida: Med varsam hand

Om

Jag heter Gunilla Elisson, född och uppvuxen i Vintrosa utanför Örebro. Redan som liten täljde jag barkbåtar, pysslade med papper och sydde på mammas symaskin.

 

Gymnasieutbildning till möbel-snickare med gesällprov och påbyggnadsutbildning i produktutveckling av möbler, gav en bra grund för ett antal år som ritkonsult åt ett tiotal möbelfabriker i Tibro där vi nu bor.

 

Familjen växte under åren med våra tre barn, byggde med tiden upp en liten snickeriverkstad i källaren. Jag och min man har under alla år som vi varit gifta haft var sin kväll i veckan då vi gjort egna aktiviteter. Varje tisdagskväll klev jag in i min vindsgarderob bland alla mina pysselsaker. Där fanns allt man kunde önska! Där gjordes strandvedstavlor, dörrkransar, tittskåp, julkrubbor, dasstavlor och även lite barnkläder.

 

Några år senare började jag en keramikkurs. Det resulterade i en egen keramikverkstad hemma. Senare så har även fårskinn kommit in i bilden.

 

Jag har nu utbildat mig till Möbeltapetsör i Tibro, en tvåårig yrkeshögskola och kompletterat med 1/2 års utbildning till möbelrestaurerare. Det känns roligt och bra att jobba med återbruk även på möbler.

 

Mina favoritbutiker är helt klart secondhand, inspirerande o spännande, man ser möjligheter i nästan allt! Naturen är en stor inspirationskälla och fotografering är en stor del av mitt intresse.

 

Jag tillverkar nu även egna modeller där naturen, återbruk och unik design är en viktig del i skaparglädjen.

Välkommen!

Sök i menyn och hitta hela bildgalleriet, blogg och kontaktuppgifter

© Copyright Med varsam hand Gunilla Elisson

"Med varsam hand" ett hantverk av Gunilla Elisson - Tibro